nyelvtanfolyamok

Tekintse meg alább a kurzusok teljes skáláját

  • Magánóra
  • Duo óra

A magánóra ismertetὅ jegyei a következök:
- A tanár teljes figyelme
- Rugalmas órarend
- Az órák az Ön igényeihez és nyelvi tudásszintjéhez vannak alakítva, mint például levélírás és olvasás, önéletrajz készítése, állásinterjú gyakorlása, telefonbeszélgetés, szövegértés.
- Élményszerü és stresszmentes órák
- Korhatár nélkül
- Személyesen vagy Skype-on keresztül
Mikor?
Bármikor elkezdhetö az év folyamán.

 

A duo óra ismertetὅ jegyei a következök:

- A tanár teljes figyelme
- Rugalmas órarend
- Az órák az Önök igényeihez és nyelvi tudásszintjéhez vannak alakítva, mint például levélírás és olvasás, e-mail írás/megválaszolás, önéletrajz készítése, állásinterjú gyakorlása, telefonbeszélgetés, szövegértés.
-  Élményszerü és stresszmentes órák
- Korhatár nélkül
- Személyesen vagy Skype-on keresztül

Mikor?

Bármikor elkezdhetö az év folyamán

  • Skype óra
  • Egész napos tréning
  • Korrepetálás

A Skype óra ismertetὅ jegyei a következὅk:

-A tanár teljes figyelme
-Kényelmesen az Ön otthonában utiköltség  és idὅveszteség nélkül
-Az órák az Ön igényeihez és nyelvi tudásszintjéhez vannak alakítva, mint például levélírás és olvasás,  e-mail írás/megválaszolás, önéletrajz készítése, állásinterjú gyakorlása, telefonbeszélgetés, szövegértés.
-Élményszerü és stresszmentes órák
-Az órák idὅtartama: 45 perc vagy 90 perc
-Korhatár nélkül
-Személyesen vagy kiscsoportban Skype-on keresztül

Mikor?

Bármikor elkezdhetὅ az év folyamán

Innovatív és hatékony módszer egy nyelv megtanulására. Az egy napos tréning azoknak szól, akik munkájuk miatt nem tudnak heti rendszerességgel órát venni vagy azoknak, akik viszonylag gyorsan el szeretnék érni a következő szintet. A képzés egy egyedi programból áll, amelyet kifejezetten az Ön számára állítunk össze. Egy orientálódó konzultáció alapján testreszabott programot készítünk Önnel együtt, amelyet német, holland vagy magyar nyelven tudunk nyújtani. Az egész napos tréning 6 órából áll, reggel 9 és 15 óra között, egy kávé- és ebédszünettel.

Mikor?

Általában néhány héten belül elkezdheti a nyelvtanfolyamot, de ez az Ön igényeitől és az idöbeosztasától függ.

Szeretne többet tudni ezzel a lehetöséggel kapcsolatban? Akkor vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben: info@taalstudio.eu vagy töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot.

Kinek ajánlott?

A Taalstudio Tina specializálódott az általános és középiskolások oktatására is, ezért ez a lehetöség elsὅsorban iskolásoknak ajánlott, akiknek nehézségük akadt a házi feladat megírásában vagy segítségre van szükségük a dolgozatra való felkészülésben.

A fὅbb ismertetὅ jegyek a következők:

- jobb eredmények az tanulásban

- több siker és önbizalom az iskolában

- kevesebb stressz a házi feladat miatt

- rendszeres visszajelzés a szülőknek / hozzátartozóknak

- Az órák időtartama: 45 perc vagy 90 perc.

Mikor?

Bármikor elkezdhetö az év folyamán.

Jelentkezni lehet az oldalon található kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével.

 

  • Csoportos óra

Kinek ajánlott?

A csoportos órát elsösorban azoknak ajánlom, akik inkább csoportban, mint egyedül tanulnak. A csoportok kisebb, 3-8 fös létszámmal indulnak, aminek nagy elὅnye, hogy ugyan többen vannak, mégis viszonylag hamar sorra kerül az ember, úgymond szóhoz jut, így nem kell 10-15 percet várnia, mint egy nagyobb létszámú csoportnál.

Órarend:

Üzleti nyelvoktatás

Az üzleti nyelvi képzést személyre szabottan és az adott munkahelyi szituációhoz igazítva biztosítunk. A nyelvtanfolyam az adott helyszínen/ munkahelyen/cégnél van. A kurzus indulási nyelvi szintjét az Európai Referenciakeret alapján határozzuk meg. Minden egyes tanfolyam elött van egy szintfelmérὅ interjú, hogy meghatározzuk a kezdő nyelvi szintet és a tanulási célokat. Miután összegezzük a beszélgetés eredményeit és a elérendö célt, az ügyfél kívánságait figyelembe véve készítünk egy megfelelő árajánlatot.

Mikor?

Bármikor elkezdhetö az év folyamán.

Szeretne többet tudni ezzel a lehetöséggel kapcsolatban? Akkor vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben: info@taalstudio.eu vagy töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot.

extrák

Workshop

Különböző szintű kommunikációs workshop. Azoknak ajánlom ezt a lehetöséget, akiknek munkájuk vagy tanulmányaik mellett kevés idejük van egy hosszabb ideig tartó kurzusra járni, de mégis szeretnének egy kicsit beszélni az adott nyelven. Vagy azok számára, akik a nyelvtudásukat egy kicsit fel akarják frissíteni vagy esetleg a már megtanultakat elmélyíteni. Az órák teljesen beszédorientáltak, sok élethű helyzettel, játékkal és kiejtés segítὅ feladatokkal, kevés nyelvtannal és írással.Nincs felesleges elmélet, csak gyakorlatias beszélgetések.

Mikor?

Vessen egy pillantást az órarendünkre.

Jelentkezhet a kapcsolatfelvételi űrlapon kitöltésével.

Nyelvi kávézó

A Nyelvi kávézó (Taalcafé) a nyelvtanulás egyfajta kiegészítése egy csésze kávé mellett.

Itt olyan emberek ülnek le “egy asztalhoz” kávézni, akik már egy kicsit, egy kicsit jobban, egészen jól vagy épp anyanyelvi szinten beszélnek az adott idegen nyelven. A különbözö anyanyelvü emberek vagy tanulók kötetlenül beszélgethetnek egymással, nyelvi játékokat játszhatnak valamint könyvet és újságot olvashatnak.

A Nyelvi Kávézó beszélt nyelve mindig egyértelműen meg van jelölve, lehet holland, magyar vagy német. Az esemény online, a ZOOM-on zajlik, péntek délután 18 és 19 óra között.

A részvétel jelképesen € 10.00, aminek átutalásával tud regisztrálni az eseményre.

Szeretne részt venni? Küldjön üzenetet vagy egy e-mailt az info@taalstudio.eu címre vagy töltse ki a jelentkezési formanyomtatványt és mi e-mailben küldjük a linket a workshophoz.

Dátumok:

2021.09.10. Nyelvi Kávézó holland

2021.09.24. Nyelvi kávézó magyar

2021.10.08. Nyelvi Kávézó holland

2021.10.15. Nyelvi Kávézó német

2021.10.22. Nyelvi Kávézó magyar

2021.11.05. Nyelvi Kávézó holland

2021.11.12. Nyelvi Kávézó német

2021.11.19. Nyelvi Kávézó magyar

2021.12.03. Nyelvi Kávézó holland

2021.12.10. Nyelvi Kávézó német

2021.12.17. Nyelvi Kávézó magyar

Szeretettel várjuk.

 
What do you want to do ?

New mail

nyelvtanfolyamok & tankönyvek

Holland nyelvtanfolyam

Tankönyvek

A holland nyelv egy Nyugat-Germán nyelv, Hollandia, Belgium és Szurinám lakosai többségének az anyanyelve. Az Európai Unióban közel 23 millió ember számára az elsö, további 5 milliónak a második nyelv.

Nederlands is een moeilijke taal ( a holland egy nehéz nyelv)……mondják sokan, pedig ez nem így van. Az igaz, hogy a magyar és a holland nem egy nyelvcsaládból származik, ezért a szókincsben, a mondatalkotásban és a nyelvtanban vannak különbségek, viszont ha valaki tanult már németet vagy angolt, rögtön észreveszi a hasonlóságokat és gyorsabban megy a nyelvtanulás. Ha valakinek ez a nyelv az elsö idegen nyelve, akkor sok kitartásra, türelemre  és szorgalomra van szüksége, de ez így van bármilyen más nyelv esetén is. A nyelvtanfolyam egy olyan hely a nyelvtanuló számára, ahol egy biztonságos nyelvi közegben gyakorolhatja a már megtanultakat, ahol nem baj, ha hibázik, mert ugye a hibákból is lehet tanulni….-mondja a holland. És még egy önismereti tréningen is részt vesz mindeközben.

A nyelvtanulásban fontos tényezö az elhatározás, hogy tanulni szeretné a nyelvet. A legtöbben a külföldi munkakeresés miatt választják a holland nyelvet és nagyon jól is teszik. Mivel a világnyelv az angol, így egyre többen beszélik is azt, ami valljuk be öszintén, hogy egy nagyszerü dolog, hiszen így az emberek könnyebben megértik egymást, gyorsabb az információváltás. De ha a holland munkaadó választás elé kerül, hogy melyik munkavállalót vegye fel, akkor egészen biztos, hogy azt választja, aki beszél hollandul, mint azt, aki nem.

A következö lépés megtervezni, hogy mennyi idöt szánunk a célunk eléréséhez. Ahhoz, hogy célba érjünk, sokat kell tanulni, szavakat, nyelvtant, szófordulatokat és kifejezéseket. A szótanulásra több módszert is tudunk javasolni, de az egyik legjobb a szókártya, mert költséghatékony és amíg a kis kártyákra írja a szavakat, addig is tanul.

A Taalstudio Tinaban együtt építünk egy képzeletbeli holland házat: a szavak a téglák, a nyelvtan a malter, a mondatok a téglasorok, az ablakok és az ajtók a kifejezések és még sorolhatnám, a ház annál nagyobb és értékesebb, minél több idὅt és munkát fektet bele, minél többet gyakorol.

A nyelvet viszont nem elég tanulni, haszálni is kell, hiszen ez a legfontosabb. Nagy hangsúlyt fektetünk a beszédkészség fejlesztésére, ezért az órák gazdagok beszéltetö feladatokkal és gyakorlatias szituációkkal. Hiszen mi értelme a medence partján megtanulni a tempózást, ha sohasem megyünk bele a mélyvízbe, ahol igazából szükség van rá? Ehhez érdemes az órán kívül még néhány dolgot megtenni, mint például a telefon nyelvezetét átállítani holland nyelvre, újságot és mesekönyveket olvasni, holland rádiót hallgatni a kocsiban vagy egy gyerekfilmet hollandul megnézni a Netflixen ( azért mesefilm, mert a legtöbb film angol nyelven nézhetö, nincs szinkronizálva) 

Nyári kurzus

Holland kezdő nyelvtanfolyam A0->A1+  intenzív “ONLINE”

Ez a tanfolyam annak ajánlott, aki a holland nyelvet egy viszonylag gyors tempóban szeretné elsajátítani. A játékos és interaktív órák alatt  a mindennapi életben használható, gondosan összeállított  szituációkkal színesítjük meg az órákat.

Sok figyelmet szentelünk még az írásra, olvasásra, kommunikációra és a nyelvtanra.

📌Időpont: hétfön 19.00, szerda 19.00 és szombat 14.00
📌Start: 2021. július 5.
📌Gyakoriság: egy héten háromszor, 10 alkalom, 90 perces órák
📌Csoportlétszám: 4 – 10 fő
📌Ár: € 198.00 (tananyag és beíratkozási díj nélkül)
📌Skype

 
What do you want to do ?

New mail

Van Start A0-A2 Boom € 48.50

De Opmaat A0-A2 Boom € 48.50

In Zicht A2-B1 Boom € 48.50

De Sprong A1-B1 Boom € 48.50

Klare taal! Boom € 48.95

Eenvoudige basisgrammatica Boom € 38.95

De Finale B1-B2 Boom € 48.50

Öszi kurzusok

Holland kezdő nyelvtanfolyam A0->A1+  ”ONLINE”

Ez a tanfolyam elsősorban azoknak szól, akik szeretnének megtanulni hollandul alapszinten. Az órák gondosan megtervezettek és változatosak, gyakorlatias és célirányos tematikával, sok életszerü szituációval, olvasással, írással, hanganyag hallgatásával és nyelvtannal.

🔸Időpont: szombatonként 14.00-15.30
🔸Start: 2021. szeptember 11.
🔸Gyakoriság: hetente egyszer, összesen 18 alkalom, 90 perces órák
🔸Csoportlétszám: 3-6 fő
🔸Ár: € 19,80 alkalmanként (tananyag és beíratkozási díj nélkül)
🔸Skype vagy Zoom

 
What do you want to do ?

New mail

Van Start A0-A2 Boom € 49.50

De Opmaat A0-A2 Boom € 49.50

In Zicht A2-B1 Boom € 49.50

De Sprong A1-B1 Boom € 49.50

Klare taal! Boom € 48.95

Eenvoudige basisgrammatica Boom € 39.95

De Finale B1-B2 Boom € 49.50

Öszi kurzusok

Holland haladó nyelvtanfolyam A2->B1.1 “ONLINE”

Ez a tanfolyam elsősorban azoknak szól, akik szeretnének jobban megtanulni hollandul, de már nem alap, hanem középszinten.  Az órák interaktívak, gondosan megtervezettek és változatosak, gyakorlatias és célirányos tematikával, sok életszerü szituációval, olvasással, írással, hanganyag hallgatásával és nyelvtannal. Lesznek rövid, közepesen hosszú és kifejtὅs beszédgyakorlatok; hivatalos és személyes e-mail, reklamáció írása.

A témák a következők: holland szokások, munkavállalás, biztosítás, pénzügyek…Ezen kívül átveszünk néhány nyelvtani anyagot is, mint pl. igeidὅk, szórend, feltételes mód, passzív, er, kötὅszavak, zijn aan het+infinitív kifejezés és te+infinitiv.

🔸Időpont: hétfὅnként 19.00-20.30
🔸Start: 2021. szeptember 13.
🔸Gyakoriság: hetente egyszer, összesen 18 alkalom, 90 perces órák
🔸Csoportlétszám: 3-6 fő
🔸Ár: € 19,80 alkalmanként (tananyag és beíratkozási díj nélkül)
🔸 Skype vagy Zoom

 
What do you want to do ?

New mail

Van Start A0-A2 Boom € 48.50

De Opmaat A0-A2 Boom € 48.50

In Zicht A2-B1 Boom € 48.50

De Sprong A1-B1 Boom € 48.50

Klare taal! Boom € 48.95

Eenvoudige basisgrammatica Boom € 38.95

De Finale B1-B2 Boom € 48.50

Öszi kurzusok

Holland haladó nyelvtanfolyam B1.->B2.1.  ”ONLINE”

Ez a tanfolyam elsősorban azoknak szól, akik szeretnének jobban megtanulni hollandul, de már nem alap, hanem középszinten.  Az órák interaktívak, gondosan megtervezettek és változatosak, gyakorlatias és célirányos tematikával, sok életszerü szituációval, olvasással, írással, hanganyag hallgatásával és nyelvtannal. Lesznek rövid, közepesen hosszú és kifejtὅs beszédgyakorlatok; hivatalos és személyes e-mail, reklamáció írása.

A témák a következők: holland szokások, munkavállalás, biztosítás, pénzügyek…Ezen kívül átveszünk néhány nyelvtani anyagot is, mint pl. plusquamperfectum, passzív, er, kötὅszavak, zijn aan het+infinitív kifejezés és te+infinitiv.

🔸Időpont: szombatonként 09.00-10.30
🔸Start: 2021. szeptember 11.
🔸Gyakoriság: hetente, 18  alkalom, 90 perces órák
🔸Csoportlétszám: 3-6 fő
🔸Ár: € 19,80 (tananyag és beíratkozási díj nélkül)
🔸Skype vagy Zoom

Van Start A0-A2 Boom € 48.50

De Opmaat A0-A2 Boom € 48.50

In Zicht A2-B1 Boom € 48.50

De Sprong A1-B1 Boom € 48.50

Klare taal! Boom € 48.95

Eenvoudige basisgrammatica Boom € 38.95

De Finale B1-B2 Boom € 48.50


Öszi kurzusok

Holland nyelvtanfolyam tinédzserek számára A2->B1 “ONLINE”

Ezt a tanfolyamot a 12 és 17 év közötti kamaszok számára szervezzük, akik már egy kicsit ismerik az alapokat, de szeretnék jobban megtanulni a holland nyelvet. Az órák játékosak, interaktívak, alaposan megtervezettek és változatosak, gyakorlati és célzott témákkal, olvasással, írással, hanganyag hallgatással és nyelvtannal. Gyermeke hetente kétszer kap órát iskolaidö után, kis csoportban.

Akár az a cél, hogy bővítse gyermeke nyelvi ismereteit, akár a kulturális kapcsolatait szeretné elmélyíteni, segítünk megnyitni ezeket az ajtókat a tinédzsere előtt. Ideális módja annak, hogy gyermeke kibővítse ismereteit az új nyelven, miközben javulnak a szociális képességei is.

📌Időpont: hétfönként 16.00-16.45 és csütörtökönként 16.00-16.45
📌Start: 2021. szeptember 6.
📌Gyakoriság: hetente 2-szer, 10 alkalom, 45 perces órák
📌Csoportlétszám: 3 – 6 fő
📌Ár: €160.00 (tananyag és beíratkozási díj nélkül)
📌Skype

Van Start A0-A2 Boom € 48.50

De Opmaat A0-A2 Boom € 48.50

In Zicht A2-B1 Boom € 48.50

De Sprong A1-B1 Boom € 48.50

Klare taal! Boom € 48.95

Eenvoudige basisgrammatica Boom € 38.95

De Finale B1-B2 Boom € 48.50

Német nyelvtanfolyam

Nyelvkönyvek

Az Európai Unióban leggyakrabban beszélt nyelv, amit közel 120 millió ember használ anyanyelvi szinten. A legtöbb magyarországi középiskolában választható tantárgyként szerepel. Mégis sok magyar számára nehezen megtanulható nyelv……mondják sokan, pedig ez nem így van. Az tény, hogy a magyar és a német nem egy nyelvcsaládból származik, ezért a szókincsben, a mondatalkotásban és a nyelvtanban vannak különbségek, viszont ha egy mondatot logikusan szeretnénk összeállítani, akkor rájövünk, hogy sok tekintetben nagyon is hasonlít a két nyelv.

A nyelvtanulásban fontos tényezö az elhatározás, hogy tanulni szeretné a nyelvet. A legtöbben a külföldi munkakeresés miatt választják a német nyelvet és nagyon jól is teszik. Mivel a világnyelv az angol, így egyre többen beszélik is azt, ami valljuk be öszintén, hogy egy nagyszerü dolog, hiszen így az emberek könnyebben megértik egymást, gyorsabb az információváltás. De ha a német munkaadó választás elé kerül, hogy melyik munkavállalót vegye fel, akkor egészen biztos, hogy azt választja, aki beszél németül, mint azt, aki nem.

A következö lépés megtervezni, hogy mennyi idöt szánunk a célunk eléréséhez. Ahhoz, hogy célba érjünk, sokat kell tanulni, szavakat, nyelvtant, szófordulatokat és kifejezéseket. A szótanulásra több módszert is tudunk javasolni, de az egyik legjobb a szókártya, mert költséghatékony és amíg a kis kártyákra írja a szavakat, addig is tanul.

A Taalstudio Tinaban építünk egy képzeletbeli német házat: a szavak a téglák, a nyelvtan a malter, a mondatok a téglasorok, az ablakok és az ajtók a kifejezések és még sorolhatnám, a ház annál nagyobb és értékesebb, minél több idὅt és munkát fektet bele, minél többet gyakorol.

A nyelvet viszont nem elég tanulni, használni is kell, hiszen ez a legfontosabb. A nyelvórák ezért beszédcentrikusak tele beszéltetὅ feladatokkal és szituációkkal. Hiszen mi értelme a medence partján megtanulni a tempózást, ha sohasem megyünk bele a mélyvízbe, ahol igazából szükség van rá? Ehhez érdemes az órán kívül még néhány dolgot megtenni, mint például a telefon nyelvezetét átállítani német nyelvre, újságot és mesekönyveket, rövid gyerekverseket olvasni, német rádiót hallgatni a kocsiban vagy egy ismert filmet németül megnézni a Netflixen vagy a Youtube-on.

Öszi kurzus

Társalgási óra ”ONLINE”

A legjobb módja a német nyelv tanulásának, ahol a tanulók a csoporttársakkal és egy szakmailag képzett tanárral folytatnak beszélgetéseket! Ez a kurzus akkor hasznos, ha már rendelkezik egy alapfokú német nyelvtudással (A2  szint), és fejleszteni szeretné a beszédkészségét. A tanfolyamokon sajnos kevés figyelmet tudnak erre a készségre fordítani, pedig ez a tanulás fontos része, megkönnyíti és szórakoztatóbbá teszi. Az órákon kívül heti 1 vagy 2 óra önálló tanulással lehet még számolni. .

📌Időpont: keddenként 11.00-12.30 vagy 19.30-21.00
📌Start: 2020. november 17.
📌Gyakoriság: hetente, 10 alkalom, 90 perces órák
📌Csoportlétszám: 4 – 10 fő
📌Ár: € 196.00 (tananyag és beíratkozási díj nélkül)
📌cím: online ( Skype)

 
What do you want to do ?
New mail

Begegnungen A1+ Schubert Verlag € 32.50

BegegnungenA2+ Schubert Verlag € 32.50

Begegnungen B1+ Schubert Verlag € 32.50

Geschäftliche Begegnungen A2+ Intertaal € 32.50

Geschäftliche Begegnungen B1+ Intertaal € 32.50

Tavaszi kurzus

Német kezdő nyelvtanfolyam A0->A1+ ”ONLINE”

Ez a tanfolyam elsősorban azoknak szól, akik szeretnének megtanulni németül alapszinten. Az órák interaktívak, gondosan megtervezettek és változatosak, gyakorlatias és célirányos tematikával, sok életszerü szituációval, olvasással, írással, hanganyag hallgatásával és nyelvtannal.

 

🔸Időpont: keddenként 17.00-18.30
🔸Start: 2021. március 23.
🔸Gyakoriság: hetente, 10 alkalom, 90 perces órák
🔸Csoportlétszám: 4 – 10 fő
🔸Ár: € 196.00 (tananyag és beíratkozási díj nélkül)
🔸online

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?
New mail

Begegnungen A1+ Schubert Verlag € 32.50

BegegnungenA2+ Schubert Verlag € 32.50

Begegnungen B1+ Schubert Verlag € 32.50

Geschäftliche Begegnungen A2+ Intertaal € 32.50

Geschäftliche Begegnungen B1+ Intertaal € 32.50

              Tavaszi kurzus

Német haladó nyelvtanfolyam A2->B1+ “ONLINE”

Ez a tanfolyam elsősorban azoknak szól, akik szeretnének megtanulni németül középfokon. Az órák interaktívak, gondosan megtervezettek és változatosak. Gyakorlatias és célirányos tematikával, sok életszerü szituációval, olvasással, írással, hanganyag hallgatásával és nyelvtannal. A témák a következők: Napi program, idὅpazarlás, média, reklám, kommunikáció, vélemény megfogalmazása, külsὅ és belsὅ tulajdonságok, érzések, baleset, az étteremben, a hotelben,  kötὅszavak, módbeli segédigék, passziv szerkezet, feltételes mód, múlt idὅk helyes használata, a fὅnév esetei.

🔸Időpont: keddenként 19.00-20.30
🔸Start: 2021.március 23.
🔸Gyakoriság: hetente, 10 alkalom, 90 perces órák
🔸Csoportlétszám: 4 – 10 fő
🔸Ár: € 196.00 (tananyag és beíratkozási díj nélkül)
🔸online

 
What do you want to do ?
New mail

Begegnungen A1+ Schubert Verlag € 32.50

BegegnungenA2+ Schubert Verlag € 32.50

Begegnungen B1+ Schubert Verlag € 32.50

Geschäftliche Begegnungen A2+ Intertaal € 32.50

Geschäftliche Begegnungen B1+ Intertaal € 32.50

Magyar nyelvtanfolyam

Tankönyvek

Magyar a hivatalos nyelv Magyarországon és az anyaországgal szomszédos országokban  a magyar kisebbségi területeken. A nyelvet körülbelül 14,5 millió ember beszéli. Az egyetlen olyan nyelv Európában, ami nem az indoeurópai, hanem a finnugor nyelvcsaládhoz tartozik, nincs semmi hasonlósága a nyugat- és keleteurópai nyelvekkel. A magyar nyelvet nem csak azért nehéz megtanulni, mert nem hasonlít egyetlen nyelvre sem, hanem azért is, mert a nyelvtan elég összetett a sokféle toldalékkal és a hosszú összevont szavakkal. A magyar ABC 44 betüböl áll. Vannak kettös és hármas mássalhangzók: cs, dz, dzs, gy, ly, ny, sz, ty, zs, Ezen kívül ott vannak még a hosszú magánhangzók is: á, é, í, ó, ő, ú, ű.

Ha magyarul szeretnél tanulni, akkor meg kell tanulnod fordítva gondolkodni. Mire is gondolunk pontosan?

-A magyar nyelvben nincs hím- és nönem, de van 21 eset toldalékok formájában, ami a szó végére kerül, nem pedig a szó elé elöljárószóként, például a házban-  in dem Haus.

-a számok is fordítva mondandók, például 41, negyvenegy-vierzigeins (einundvierzig helyesen németül)

– a nevek Müller Tamás, de németül pont fordítva, Tamás Müller ( Thomas Müller)

-oh, és még valami, a szó hangsúlya MINDIG az elsö szótag alatt van.

Ezek azok a dolgok, amik megnehezítik a magyar nyelv tanulását, tízszer nehezebb, mint a holland vagy német nyelv. Természetesen megtanulható, de sok türelemre és kitartásra van hozzá szükség. A magyar nyelv egy különleges és rendkívül szép nyelv szinonímák széles skálájával, amikkel úgy tudja kifejezni a gondolatait és az érzéseit, mint semmilyen másik nyelvben.

A nyelvet viszont nem elég tanulni, haszálni is kell, hiszen ez a legfontosabb. Nagy hangsúlyt fektetünk a beszédkészség fejlesztésére, ezért az órák gazdagok beszéltetö feladatokkal és gyakorlatias szituációkkal. Hiszen mi értelme a medence partján megtanulni a tempózást, ha sohasem megyünk bele a mélyvízbe, ahol igazából szükség van rá? Ehhez érdemes az órán kívül még néhány dolgot megtenni, mint például a telefon nyelvezetét átállítani magyar nyelvre, újságot és mesekönyveket olvasni, magyar rádiót hallgatni a kocsiban vagy egy mesefilmet, vagy akár egy rendes filmet magyarul megnézni a Youtube-on.

öszi kurzusok

Magyar kezdő nyelvtanfolyam A0->A1+ ”ONLINE”

Ez a tanfolyam elsősorban azoknak szól, akik szeretnének megtanulni magyarul alapszinten. Az órák interaktívak, gondosan megtervezettek és változatosak, gyakorlatias és célirányos tematikával, sok életszerű  szituációval, olvasással, írással, hanganyag hallgatásával és nyelvtannal.
🔸Időpont: hétfőnként 17.00-18.30
🔸Start: 2021. szeptember 13.
🔸Gyakoriság: hetente, 10 alkalom, 90 perces órák
🔸Csoportlétszám: 3-6 fő
🔸Ár: €198.00 (tananyag és beíratkozási díj nélkül)
🔸Skype vagy Zoom

magyarOK A1+ leerboek +oefenboek Pécsi Tudományegyetem € 49.50

magyarOK A2+ leerboek +oefenboek Pécsi Tudományegyetem € 49.50

Magyarok B1+ leerboek +oefenboek Pécsi Tudományegyetem € 49.50

ὅszi kurzusok

Társalgási óra “ONLINE”

A legjobb módja a magyar nyelv tanulásának, ahol a tanulók a csoporttársakkal és egy szakmailag képzett tanárral folytatnak beszélgetéseket! Ez a kurzus akkor hasznos, ha már rendelkezik egy alapfokú magyar nyelvtudással (A2 –> B2. Szint), és fejleszteni szeretné a beszédkészségét. A tanfolyamokon sajnos kevés figyelmet tudnak erre a készségre fordítani, pedig ez a tanulás fontos része, megkönnyíti és szórakoztatóbbá teszi. Az órákon kívül heti 1 vagy 2 óra önálló tanulással lehet még számolni. A kurzus során bármikor felveheti velünk a kapcsolatot e-mailben (például holland vagy angol kérdés esetén is).

📌Időpont: szerdánként 19.00-20.00
📌Start: 2021. szeptember 15.
📌Gyakoriság: hetente, 10 alkalom, 60 perces órák
📌Csoportlétszám: 3-6 fő
📌Ár: € 249.00 (tananyag és beíratkozási díj nélkül)
📌Zoom

 
What do you want to do ?

New mail

magyarOK A1+ leerboek +oefenboek Pécsi Tudományegyetem € 25.00

magyarOK A2+ leerboek +oefenboek Pécsi Tudományegyetem € 25.00

Magyarok B1+ leerboek +oefenboek Pécsi Tudományegyetem € 25.00

Öszi kurzusok

Magyar nyelvtanfolyam tinédzserek számára A0->A1 “ONLINE”

Ezt a tanfolyamot a 12 és 17 év közötti kamaszok számára szervezzük, akik a magyar nyelv alapjait szeretnék elsajátítani. Az órák játékosak, interaktívak, alaposan megtervezettek és változatosak, gyakorlati és célzott témákkal, olvasással, írással, hanganyag hallgatással és nyelvtannal.

Akár az a cél, hogy bővítse gyermeke nyelvi ismereteit, akár a kulturális kapcsolatait szeretné elmélyíteni, segítünk megnyitni ezeket az ajtókat a tinédzsere előtt. Ideális módja annak, hogy gyermeke kibővítse ismereteit az új nyelven, miközben javulnak a szociális képességei is.

📌Időpont: szombatonként 11.00-12.30
📌Start: 2021. szeptember 4.
📌Gyakoriság: hetente 1-szer, 5 alkalom, 90 perces órák
📌Csoportlétszám: 3 – 6 fő
📌Ár: €160.00 (tananyag és beíratkozási díj nélkül)
📌Skype vagy Zoom

 
What do you want to do ?

New mail

magyarOK A1+ leerboek +oefenboek Pécsi Tudományegyetem € 25.00

magyarOK A2+ leerboek +oefenboek Pécsi Tudományegyetem € 25.00

Magyarok B1+ leerboek +oefenboek Pécsi Tudományegyetem € 25.00

KAPCSOLATTARTÁS